‘Tadeo Jones 2’ de Ikiru Films en la iniciativa Belodromoa ikastetxeetan
Milers d’escolars gaudiran de la producció de Ikiru Films ‘Tadeo Jones 2’ en la iniciativa Belodromoa ikastetxeetan del Festival de Sant Sebastià 2021
Per tercer any consecutiu, Donostia International Physics Center (DIPC) i Filmoteca Basca han programat una pel·lícula per a centres escolars gràcies a la col·laboració del Festival de Sant Sebastià a través de la iniciativa Belodromoa ikastetxeetan. En aquesta ocasió, el títol triat ‘Tadeo Jones 2: El secret del rei Mides’. Milers d’escolars de Guipúscoa amb edats compreses entre els 6 i els 11 anys podran gaudir-la en la seva classe, doblegada al basc per a l’ocasió. La pandèmia del Covid-19 ha impedit per segona vegada utilitzar el velòdrom com a sala de cinema gegant, però igual que l’any passat, les projeccions per a escolars es traslladaran a les aules on mantindran el seu objectiu d’acostar la ciència a través del cinema.
Per a això, l’activitat rebatejada com Belodromoa ikastetxeetan inclourà una presentació gravada en vídeo de l’arqueòloga submarina Maria Intxaustegi, que introduirà la pel·lícula i parlarà de la seva experiència investigant el patrimoni submergit per tot el món. Així mateix, María s’oferirà a respondre a posteriori les preguntes que els sorgeixin als i les nenes després de veure la pel·lícula, als qui s’animarà a enviar els seus dubtes per vídeo, i compartir fotos de la sessió, dibuixos o treballs manuals relacionats amb el tema tractat. L’arqueologia és precisament el fil conductor del llargmetratge d’animació ‘Tadeo Jones 2: Mesuris erregearen sekretua’, dirigit per Enrique Gato i David Alonso, on el protagonista, Tadeo Jones, viatja fins a Las Vegas per a assistir a la presentació de l’últim descobriment de la prestigiosa arqueòloga Sara Lavroff: un papir que demostra l’existència del collaret del mític rei Mides.
Donostia International Physics Center és un centre internacional de recerca en Física i disciplines afins que a més assumeix la responsabilitat de compartir el coneixement científic amb la societat. Des de 2019, al costat de la Filmoteca Basca, col·labora amb el Festival organitzant les projeccions per a escolars del Velòdrom, que en dues edicions han gaudit prop de 23.000 estudiants de més de 50 centres escolars.
A més, des de 2018 i durant el primer trimestre de l’any, la Filmoteca Basca, el DIPC i el Festival coorganitzen en Tabakalera un cicle de cinema i ciència dirigit al públic adult i estudiants de batxiller. En ell es programen films, debats i xerrades de divulgació que persegueixen transmetre cultura cinematogràfica i científica en una ciutat en la qual s’estima que actualment existeix una comunitat investigadora internacional formada per més de 5.000 persones, una xifra que situa a Sant Sebastià entre les ciutats amb més investigadors i investigadores per habitant d’Europa. Això demostra que Sant Sebastià no sols és una ciutat de cinema, sinó també de ciència.
Font: www.audiovisual451.com