Blog

Ruben Blades, doce vegades ganador del Grammy, aporta una cançó original al llargmetratge d’animació sobre el canvi climàtic «Black Butterflies»

  |   Notícies   |  
Font: www.variety.com

El músic, actor y activista de derechos humanos panameño Rubén Blades, ganador de doce premis Grammy, ha compost una cançó original per a la pel·lícula d’animació hispano-panamà sobre el canvi climàtic «Mariposas negras», del director David Baute. La pel·lícula s’estrenarà mundialment a la competició Contrechamp del Festival d’Animació d’Annecy d’aquest any.

Animada en 2D i minuciosamente documentada per Baute, «Mariposas negras» és un llargmetratge oportuno sobre les conseqüències de l’escalfament global al món real, com les comunitats de les zones més afectades per aquest fenomen antropogènic.

La pel·lícula cuenta tres històries separades però relacionades sobre Lobuin, Vanesa i Soma, tres dones de parts molt diferents del món que s’enfronten al mateix problema: el canvi climàtic. Les dones i les seves famílies estan condemnades a perdre tot pels efectes del canvi climàtic i se ven obligades a emigrar per sobreviure.

Al explicar per què la pel·lícula era important per a ell, Blades va afirmar: «El canvi climàtic com a motiu de la inmigració humana és un efecte que no s’ha estudiat amb la profunditat necessària. Mariposas negras’ planta una qüestió important: ¿Habrá un món en el que puguin viure les generacions futures?”.

Segons Baute, «siempre m’ha preocupat contar històries sobre el nostre entorn per a ser més conscients de la nostra relació amb el món en que vivim. Creo que no havia millor manera de mostrar l’apassionant viatge d’aquestes tres dones d’orígens tan diferents que a través de l’animació. Gràcies a un equip tècnic i artístic de gran talent, podem fer-ho amb una bella estètica acord amb les diferents realitats dels nostres personatges.”

«Mariposas Negras» és una producció de Ikiru Films, Tinglado Film, Anangu Grup i la Corporación Catalana de Mitjans Audiovisuals en España junt a Tunche Films a Panamá. Ha contado con el apoyo de Radio Televisión España, 3CAT en Cataluña, Televisión Pública Canaria y Mogambo, con la financiación del Ministerio de Cultura de España-ICAA, y el apoyo de l’ICEC-Departamento de Cultura-Generalitat de Catalunya així com del Govern de Canàries i el Cabildo Insular de Tenerife.

César Zelada, del Tunche de Panamá, va comentar: “Para nosotros ha sido muy gratificante trabajar en un proyecto tan relevante como “Mariposas Negras” y contribuir decisivamente al crecimiento de la industria de la animación panameña. Queremos subrayarlo con la participación de uno de nuestros nuestros. més grans músics”.

Edmon Roch, de Ikiru, añadió: «Desde el primer moment, supimos que era una història que teniamos que contar. És una història global basada en tres casos individuals de dones obligades a alejarse del seu hàbitat natural, a menudo trencant els laços familiars. David ha documentat aquests casos durant anys, i aquesta pel·lícula ha estat un viatge revelador i fascinant que no deixarà indiferent a ningú que la vea.”